Language:
Menu

Software ontwikkeling

Software die u helpt bij dataverzameling, data capture, randomisatie en de opslag van bloed-, urine- en weefselmonsters gaat een steeds belangrijkere rol spelen bij de meeste klinische studies. Omdat geen twee klinische studies precies hetzelfde zijn, is het belangrijk om te beschikken over software, ontwikkeld voor, of toegespitst op uw studie.

Het Trial Coördination Center heeft een toegewijd team van programmeurs en professionele software-ontwikkelaars. Zij kunnen nauw met u samenwerken om software te ontwikkelen, die u helpt bij het op een gemakkelijke, efficiënte en nauwkeurige wijze uitvoeren van uw klinische studie. Onze software-applicaties kunnen u tijd en geld besparen en kunnen het zelfs mogelijk maken om studies met zeer veel data uit te voeren.

Moderne medische systemen en laboratoria kunnen een grote hoeveelheid data van één individu binnen enkele minuten opslaan. In het verleden werden veel data eerst samengevat voordat deze werden opgeslagen in het dossier van de patiënt of in een case report form.
Het Trial Coördination Center verkent methoden om data vast te kunnen leggen vanuit klinische apparaten en deze data direct op te slaan in de studiedatabases. Wij kunnen bijvoorbeeld data uitlezen uit apparatuur die gebruikt wordt om “advanced glycation end-products”, gemeten bloeddruk en het uitvoeren van een echocardiogram en spirometrie te lezen.

Wanneer uw studie gebruikt maakt van de centrale laboratoria van het Universitair Medisch Centrum Groningen kunnen wij ook software programmeren die automatisch data uit de servers met uitslagen uitleest en deze naar uw klinische studiedatabase overzet. Wanneer uw studie bloedmonsters, urine of andere lichaamsvloeistoffen of weefsels opslaat in de vriezers van het Universitair Medisch Centrum Groningen, kunnen wij u programma’s leveren die de locatie van elk monster opslaat.

Onze datamanagement-software slaat op, bewerkt en onderneemt actie gebaseerd op de data die al verzameld zijn. De software kan bijvoorbeeld automatisch alle metingen vanuit de deelnemersstatus berekenen, of er voor zorgen dat u, of uw medewerkers snel bepaalde acties ondernemen. Voorbeelden van deze acties zijn de planning van follow-up visites of de extractie van dagelijks verzamelde patiëntendata.

Wanneer u van plan bent een gerandomiseerde studie te beginnen, kunnen onze medewerkers uw randomisatieprocedures programmeren in een aantal producten. Hieronder vallen een interactief telefoon-beantwoordingsysteem, randomisatie-enveloppen en CD-roms en de ondersteuning voor een beveiligd internet-verbindingssysteem.

De medewerkers van het Trial Coördination Center hebben ruime ervaring met software-ontwikkeling voor klinische studies. Mocht u toch andere soorten software-applicaties wensen, dan kunt u contact met ons opnemen om uw voorwaarden te bespreken.