Language:
Menu

Cursussen

Medewerkers van het TCC organiseren cursussen gericht op klinisch onderzoekers, die zowel binnen als buiten het Universitair Medisch Centrum Groningen werkzaam zijn. Momenteel worden de cursussen “Design, conduction and evaluation of a clinical trial” en de Basiscursus Regelgeving en Organisatie voor Klinisch onderzoekers (BROK) aangeboden.

Design, conduction and evaluation of a clinical trial
“Design, conduction and evaluation of a clinical trial” is een training op het gebied van ontwerp, uitvoering en evaluatie van klinische studies.
Er wordt vooral aandacht besteedt aan fase IIb, III en IV studies. De onderwerpen worden belicht vanuit het perspectief van de klinisch onderzoekers, werknemers uit de farmaceutische industrie en beleidsmakers. De cursus wordt aangeboden door de Graduate School for Drug Exploration (GUIDE) van de Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen. Verdere informatie over de cursus, evenals de inschrijvingsprocedure, is te vinden op de website van de Graduate School for Drug Exploration.

Basiscursus Regelgeving en Organisatie voor Klinisch onderzoekers (BROK)
BROK behandelt een breed scala aan juridische en organisatorische aspecten van klinisch onderzoek en wordt afgesloten met een nationaal examen.

De cursus omvat methodologische aspecten van klinische studies, Good Clinical Practice regels, de Clinical Trial Directive en het werken met verschillende afdelingen, zoals de apotheek en onderzoekslaboratoria.
Er wordt specificieke informatie gegeven over hoe klinisch onderzoekers methodologische en praktische ondersteuning kunnen krijgen in het Universitair Medisch Centrum Groningen tijdens het uitvoeren van klinisch onderzoek. Verdere informatie over de cursus kunt u vinden op de website van het Wenkebach Instituut.