Language:
Menu

Protocol ontwikkeling

Het TCC heeft ruime ervaring met het opstellen van protocollen voor verschillende soorten klinisch onderzoek. Onze medewerkers kunnen uw studie-opzet uitwerken tot een gedetailleerd protocol of modellen aanleveren waarmee u dat zelf kunt doen.
Ook kunnen wij u adviseren over hoe u de kwaliteit van een “draft” protocol kunt verhogen, zodat het voldoet aan de geldende wet- en regelgeving.

Wij hebben een sjabloon ontwikkeld waarmee u ervan verzekerd bent dat uw protocol alle relevante informatie bevat en voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Wanneer wij een protocol schrijven of onderzoekers adviseren, verwijzen wij ook naar het meest recente sjabloon voor een onderzoeksprotocol uitgegeven door de nationale bevoegde instantie van Nederland, de Centrale Commissie voor Mensgebonden Onderzoek (CCMO).

Het TCC bestaat uit een team van toegewijde methodologen, die nauw samenwerken met professoren en stafmedewerkers van de afdeling Epidemiologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Deze samenwerking zorgt ervoor dat wij efficiënt kunnen werken en dat “state-of-the-art” methodologische kennis en ervaring van stafmedewerkers, indien vereist, voor u beschikbaar is.