Language:
Menu

Missie en geschiedenis

Missie
Het TCC legt zich toe op het verbeteren van de kwaliteit van biomedisch onderzoek door middel van ‘state-of-the-art’ onderzoeksinfrastructuur. Het TCC richt zich op het begeleiden, uitvoeren en rapporteren van klinisch onderzoek naar geneesmiddelen en medische hulpmiddelen. Het TCC richt zich op het verkrijgen en behouden van een stabiele groep hoogopgeleide biomedische onderzoeksmedewerkers. Deze groep medewerkers kan biomedische en klinische onderzoeksprojecten van hoge kwaliteit effectief ondersteunen.

Geschiedenis
Het TCC is opgericht in 1989. Het TCC heeft zich ontwikkeld vanuit een samenwerkingsverband tussen de afdeling Cardiologie van het Academisch Ziekenhuis Groningen en de afdeling Klinische Farmacologie van de Rijksuniversiteit Groningen. In 2006 werden het TCC en de Datamanagement groep samengevoegd en ondergebracht in de afdeling Epidemiologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Het TCC heeft zijn unieke identiteit behouden.

In eerste instantie concentreerde het TCC zich op studies die uitgevoerd werden binnen de afdeling Cardiologie. Later ging het TCC ook samenwerken met de afdelingen Dermatologie, Hematologie, Interne Geneeskunde, Nefrologie, Orthopedie, Psychiatrie en Thoraxchirurgie. Tegenwoordig werkt het TCC samen met een groot aantal afdelingen van het Universitair Medisch Centrum Groningen en met externe partners.